Πολυξένη Παπαβραμίδου

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Η Παπαβραμίδου Πολυξένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, από όπου και αποφοίτησε με άριστα από το 14ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου.

Απέκτησε το δίπλωμα εξάσκησης επαγγέλματος στην Ιταλία και πέρασε με επιτυχία τις κρατικές εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Μιλάνου.

Η διπλωματική της εργασία είχε τίτλο «Φαρμακοκινητική και ενδοκυττάρια δράση των αντιβιοτικών».

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «Τζάνειο» και απέκτησε τον τίτλο Ειδικότητας της Χειρουργού Οφθαλμιάτρου.

Εξειδικεύτηκε στον τομέα επεμβάσεις καταρράκτη διαθλαστικής χειρουργικής (Laser Μυωπίας, Υπερμετρωπίας , Αστιγματισμού) και Παιδοοφθαλμολογίας.

Την υπηρεσία Υπαίθρου πραγματοποίησε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής, με ανάληψη εφημερειών και στο Κ.Υ.Μουδανιών.

Από το 2013 είναι συνεργάτης με το Αττικό Οφθαλμολογικό Νέα Ερυθραία και από το 2015 επιστημονικά υπεύθυνος στο Αττικό Οφθαλμολογικό Μαρούσι. Τώρα συνέχιζεται η συνεργασία μας στο Αττικό Οφθαλμολογικό Κηφισιάς.

Στις δράσεις της ανήκει η Διδασκαλία των μαθημάτων Υγιεινής και Πρώτων Βοηθειών στη Σχολή Εθελοντριών Αδελφών του τμήματος του Ε.Ε.Σ. Πειραιά (2004-2006).

Υπήρξε συνεργάτης με το Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο ως ιατρός κατά τη διάρκεια εκθέσεων των Βρετανικών Πανεπιστημίων στην Αθήνα.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και Πειραιά, της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς και Αμφιβληστροειδούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο